Waarom het gewoon friet is

Waarom het gewoon friet is? 

Waarom het gewoon friet is? Er zijn vele misverstanden gaande over het wat betreft het nu friet of patat is. Hier komt je lifehack van de maand, het is gewoon friet. Ja. Nu vraagt u zich af, waarom is het dan gewoon friet. Wij zeggen, Lets Go find out.

 

Waarom het gewoon friet is.

Kijk heel eerlijk, we snappen de verwarring. Patat en friet lijken ook gewoon qua woorden heel erg op elkaar. In allebei zit namelijk de T, van Totaal het omgekeerde. Patat is helemaal niet lekker, daar zit het woord ”at” in en dan zou het dus op zijn. Friet is nooit op, daarom eindigt het op ”iet”, dat is de afkorting voor ”iets”. Ja, want van friet is er altijd wel iets. Okey maar waarom is het dan friet? Wij sommen het op:

 • In friet zit de ”R”, hier zijn we als Nederlanders trots op, niemand kan dit ding uitspreken, behalve wij. Dus logisch, beetje vaderlandsliefde hebben.
 • Bij Friet kan je de ”T” weglaten en dan heb je ”Frie”, voor de Engelssprekende onder ons, dat lijkt op ”free” en vrijheid geeft een fijn gevoel. Friet is vrijheid
 • Onze grote held bram Krikke zegt ook dat het friet is, Bram Krikke wordt vaak geassocieerd als ”homo universalis”, oftewel, man die alles weet.
 • Van friet kan je een heerlijk verkleinwoord maken, namelijk ”Frietjessssss”. Nou stel je krijgt later kinderen, dan wilt je dat toch veel liever hebben dan dat boerse ”patat”. Patat klinkt gewoon een beetje als papzak. Blehh.
 • Tenslotte, in patat zit het woord ”at”. Even serieus, dat kan echt niet meer. Ga dan maar gewoon weer lekker op hypes zitten en porrende bananen naar iedereen sturen. 

Waarom niemand patat mag zeggen

Waarom niemand patat mag zeggen? Dit lijkt me nu duidelijk, friet is superieur boven patat. En als dit artikel het zegt, welke een zin begint met ”en”, wat dus grammaticaal helemaal fout is, dan zou het wel goed zijn. Maar okey, waarom niemand patat mag zeggen, dat is nu duidelijk dus. Volgende onderwerp.

Wat gaan we er aan doen dat iedereen friet gaat zeggen

Logischerwijs is het van landsbelang dat iedereen friet gaat zeggen in Nederland. Aangezien alleen de mensjes onder de rivieren hier moeilijk over doen, dit zijn toch zo’n 3,6 miljoen mensen (serieus), wordt dit een eitje. Ze gaan namelijk eerst op ”R curus”. Hier leren ze de R uitspreken. Dit kunnen ze oefenen bij https://www.logopedie.nl/home. Gaan ze sowieso echt doen. Lukt dit niet, dan sturen we ze naar Bas Visser.

Okey, maar die Brabanders zijn dus zo klaar, waarom moet de rest van de wereld ook gewoon friet zeggen?

 1. Engelse moeten sowieso friet zeggen. Ze zeggen nu al ”fries”, maar kom op, dat lijkt op Friesen, of vriezen, allebei echt helemaal waardeloos.
 2. En die fransen dan, La pommes frites? Kunnen ze niet gewoon minder moeilijk doen? Wij zeggen Ja, ze kunnen minder moeilijk doen. 
 3. Duitsers zeggen vaak alleen pommes, hierbij verwijzen ze naar aardappelen. Klinkt gezond toch, ja maar het is het niet, dus doe gewoon normaal en zeg friet. Het is namelijk gewoon friet.
 4. Belgen, zelfde verhaal als Brabanders, gewoon normaal doen. 
 5. In het spaans is het ”papas fritas”. Klinkt heel sensueel, dat moet ik toegeven, maar, het mag niet. Dit heeft te maken met de leeftijdsgrens. Op basis van discriminatierechten moeten ze dus toch friet zeggen.
 6. In italië…. Nee grapje, daar eten ze alleen pasta en pizza. Leuk feitje, het woord pizza moet daar dus worden veranderd in friet, waarom, omdat pizza teveel op patat lijkt.

We weten nu waarom het gewoon patat is. Vond jij dit artikel nou nuttig? Ja eh, geef ”One line Marketing” dan even 5 sterretjes. Mijn foto staat erbij, met puppie ogen.  

Call Now Button06 48815026